Kako popraviti odnose u braku (vezi)?

Proces daljeg urušavanja  odnosa u braku (vezi) može da se zaustavi, a zatim odnosi mogu da se poprave. Najbrže, ako dve osobe:

1. Prihvate da su „bar malo“ odgovorne za nastalu situaciju

2. Prihvate da najverovatnije ne vide celu sliku

3. Imaju spremnost da ulože vreme kako bi rešili probleme i otklonili negativni naboj koji kod njih postoji

4. Imaju spremnost da promene sopstveno ponašanje

Najbrže se problemi rešavaju kada na konsultacije odmah dođu oba partnera. Problemi se brzo rešavaju, počinje izgradnja vrednih harmoničnih odnosa i uspeh je zagarantovan.

Malo više vremena je potrebno da se poprave odnosi u braku (u vezi) kada je samo jedan partner spreman na gore navedene stavove, a drugi, u mojoj praksi najčešće muškarac, insistira da je bezgrešan i da ništa kod sebe ne treba da menja. O ovoj temi, kada se jedan partner nalazi u „čauri“, pisaću u nekom od narednih postova na ovom blogu.

Persolog® profil ponašanja

Uz pomoć metodologije bazirane na naučno utemeljenoj analizi Persolog® profil ponašanja, koju je razvio tim naučnika nemačke kompanije Persolog, odnose u braku (ili u vezi) možete popraviti posle nekoliko konsultacija, a emotivne probleme koje ste nosili godinama možete otkloniti u vremenu koje se meri minutima i učesnici mojih treninga i individualnih programa za rešavanje ličnih problema to dobro znaju.

Treba da znate da svrha analize Persolog® profil ponašanja nije međusobno lepljenje etiketa, niti amaterska igra psihologa u odnosima sa drugim ljudima, u ovom slučaju sa partnerom, već samoanaliza i razumevanje svog profila ličnosti i profila ličnosti našeg partnera. Cilj je prepoznavanje i razumevanje koje vodi do promene i poboljšanja.  

Obratite pažnju na ovo što ću vam sada reći:

Planiranje nije ako tražite odgovor na pitanje „šta ću uraditi sledećeg meseca da bi imao/la srećan brak (vezu)?“. Planiranje je kada sebi odgovorite na pitanje „šta da uradim odmah, ovde i sada, da bi imao/la srećan brak sledećeg meseca“.

Zato moje pitanje za vas, na kraju ovog posta glasi:

Šta ćete uraditi odmah, ovog trenutka, da biste sledećeg meseca imali bolje odnose u braku (vezi)?

One thought on “Kako popraviti odnose u braku (vezi)?

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s