Dijamantski dodir

Dijamanti su vredni, a odnosi s ljudima su neprocenjivi!

Svi smo čuli za „zlatno pravilo“: Postupajte sa drugima onako kako želite da oni postupaju sa vama.
U pojedinim situacijama, „zlatno pravilo“ je zaista sjajno, ali, u većini situacija, postupajući po njemu dolazimo do nesporazuma, konflikta, a često i trajnije konfrontacije. Objašnjenje je jednostavno: ljudi su različiti, imaju različita očekivanja u međuljudskim odnosima. Zato, u međuljudskim odnosima treba primeniti „dijamantsko pravilo“: Postupajte sa drugim ljudima na način kako vam njihova jedinstvenost (!) nalaže da postupate prema njima.

Na nedavno održanom Serbia Youth to business forum u Beogradu, 11. decembra, na poziv organizatora, održao sam predavanje pod naslovom „Dijamantski dodir„, gde sam prisutnim učesnicima govorio o ovoj temi.

Dijamantski dodir - detalj sa predavanja, 11. decembar 2014.
Dijamantski dodir – detalj sa predavanja, 11. decembar 2014.

Zašto „dijamantski dodir“?

Posao vrhunskog rezača dijamanta sastoji se u tome da poveća vrednost nebrušenog dijamanta, tako da najbolje naglasi njegove prirodne osobine. Vrhunski rezači dijamanata pokušavaju da pronađu posebnost koja se nalazi u svakom nebrušenom dijamantu i tada iznose na videlo punu vrednost dijamanta, tako da ga režu i oblikuju u skladu sa njegovom prirodnom strukturom, a ne protiv nje.

Dijamantski dodir - detalj sa predavanja, 11. decembar 2014.
Dijamantski dodir – detalj sa predavanja, 11. decembar 2014.

Kada bolje razmislite, rezanje dijamanata je vrlo slično građenju odnosa sa drugim ljudima. Odnosi počinju kao nebrušeni dijamanti. Kao i dijamant, svaka osoba je posebna i ima svoju jedinstvenu strukturu. Vrhunski graditelji odnosa prepoznaju jedinstvenu prirodnu strukturu svake osobe , komuniciraju u skladu sa njom i iznose na videlo ono najbolje u svom odnosu s tom osobom. Krv celog tog sistema koji nazivamo „vredni odnosi sa okruženjem“ je EFIKASNA KOMUNIKACIJA.
Kada sa svojim okruženjem efikasno komunicirate, razvićete,  „Dijamantski dodir vrhunskog rezača dijamanta“.

Dijamantski dodir - detalj sa predavanja, 11. decembar 2014.
Dijamantski dodir – detalj sa predavanja, 11. decembar 2014.

 

Kada jednom ovladate metodama i tehnikama efikasne komunikacije, znaćete tačno šta da radite i napravite kako biste negovali razumevanje, olakšali saradnju, poboljšali harmoniju, povećali lojalnost i stvorili poverenje u svojim odnosima sa ljudima u vašem okruženju. Kao posledica toga, uživaćete više uspeha na poslu, više ljubavi u porodici i više sreće u životu. To je Moć efikasne komunikacije.
Više o temi o kojoj sam govorio na Serbia Youth to business forum, pisao sam u prethodnom postu „Kako graditi vredne odnose u porodici i na poslu“.

Sledeći trening „Moć efikasne komunikacije“, vodiću u Beogradu 25-27. decembra. Informacije o programu, mestu održavanja, kao i neka od svedočanstava učesnika ranijih treninga možete pogledati putem linka:

https://kriznekomunikacije.wordpress.com/moc-efikasne-komunikacije/

Dijamantski dodir - detalj sa predavanja, 11. decembar 2014
Dijamantski dodir – detalj sa predavanja, 11. decembar 2014

I ne zaboravite:

Dijamanti su vredni, a odnosi s ljudima su neprocenjivi!

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s