Efikasna komunikacija i poslovno pregovaranje u farmaciji

Temelj uspeha u pregovorima je dobra priprema. Ukoliko u toku pregovora stvari krenu u neželjenom smeru, najčešće, uzrok leži u lošoj pripremi pregovarača ili pregovaračkog tima.

„Ko propusti pripremu pregovora, pripremio se da u pregovorima nešto propusti“!

Četvrtu godinu zaredom imam čast da sarađujem sa studentima Farmaceutskog fakulteta u Beogradu, polaznicima Specijalističkih akademskih studija – famaceutski menadžment i marketing. Predmet je „Pregovaranje i odlučivanje u farmaciji“.

Ova reč „čast“ nije slučajno izrečena. Reč je o eliti u farmaceutskoj struci, postdiplomcima – najboljim studentima koje generacija ima, talentovanim mladim ljudima koji svoj talenat razvijaju, koji postižu izvanredne rezultate i u nauci i u menadžmentu i čiju vrednost prepoznaju i domaće i multinacionalne farmaceutske kompanije koje se otimaju o njih. Sarađivati sa njima jeste čast.

Predavanjem na temu „Efikasna komunikacija i poslovno pregovaranje u farmaciji“ studente upoznajem sa modelima pregovaranja, koracima u fazi pripreme za pregovarački proces i obaveznim parametrima koje treba uzeti u obzir prilikom određivanja strategije i taktike za pregovore.

Pogledajte deo atmosfere sa predavanja:

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s