Zajedno.Ravnopravno.2020.

Po Zakonu, poslodavac koji ima između 20 i 49 zaposlenih dužan je da ima u radnom odnosu minimum jednu osobu sa invaliditetom. Svaki poslodavac koji ima 50 ili više zaposlenih dužan je da ima u radnom odnosu najmanje dve osobe sa invaliditetom. Takođe, na svakih sledećih 50 zaposlenih barem još jednu osobu sa invaliditetom.

Ne želim da ulazim u to koliko poslodavci u regionu poštuju ovu odredbu Zakona, ali iskustvo pokazuje da je na treninzima koje vodimo u regionu, u prethodnih 15 godina bilo svega nekoliko osoba sa invaliditetom. Zanemarljiv broj.

Donosioci odluka najčešće ne uključuju ove ljude u programe obuka koje prolaze ostali zaposleni. Razlozi su, duboko verujem, subjektivne prirode. Napredak na polju poslovnih veština osoba sa invaliditetom na takav način biva dodatno ograničen i često dolazi i do raskida radnog odnosa. A ne mora da bude tako.

Zajedno. Ravnopravno. 2020.

Sa svojim saradnicima doneo sam odluku da u 2020. godini, zaposlene osobe sa invaliditetom imaju mogućnost da besplatno pohađaju online uživo treninge i vebinare koje sa svojim timom trenera organizujem i vodim. Zajedno i ravnopravno sa drugim učesnicima.

Želimo da ohrabrimo kompanije u regionu da svojim zaposlenima sa invaliditetom omoguće visok kvalitet obuke na području poslovnih veština, da im omoguće zajednički i ravnopravan prostor za napredak kao i ostalim zaposlenima.

Treninzi su uživo online – u radu koristimo najsavremeniju Cisco tehnologiju za kolaboraciju i izvođenje online obuka koja u ovom trenutku postoji u svetu. Učesnici imaju realan osećaj kao da se nalaze u sali za treninge i mogu se uključiti u rad preko računara, tableta, mobilnog telefona.

Jedna osoba sa invaliditetom može da prisustvuje na jednom online uživo seminaru i dva online uživo vebinara iz našeg programa obuka, po svom izboru, u toku 2020. godine.

Program Zajedno. Ravnopravno. 2020.  počinje obukama „Kako održati uspešnu online prezentaciju“ 24-25. februara 2020. godine i vebinarom „Moć efikasne komunikacije“ 16. marta 2020. godine.

Broj mesta na obukama je ograničen. Prijave se primaju dok se broj mesta ne popuni.

Način prijave:

Zaposlene osobe sa invaliditetom se prijavljuju preko nadležnih za ljudske resurse u svojim kompanijama, putem e-maila: training@highperformance.rs.

Ukoliko Vam je potrebno više informacija o programu Zajedno.Ravnopšravno.2020. možete me direktno kontaktirati putem e-maila: dragan.savic@highperformance.rs .

Ukoliko smatrate da je ova informacija nekom iz vašeg okruženja korisna, možete ovaj tekst podeliti direktno ili putem društvenih mreža.

Neka u vašoj firmi 2020. godina bude godina zajedništva i ravnopravnosti.

Srećna Nova godina!  

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s