Proaktivna prodaja – napredne tehnike prodaje

Dragi prijatelji,
Prethodne nedelje, 26-27. juna, vodio sam otvoreni trening “Proaktivna prodaja – napredne tehnike prodaje”. Sadržaj treninga obuhvata sledeće segmente – „Mentalna priprema za prodaju“, „Kako ostvariti produktivan prodajni sastanak (Moć efikasne komunikacije u prodaji)“ i bonus sesiju „Kako od zadovoljnog izgraditi lojalnog kupca“ . Imao sam 13 učesnika koji su posebno interesovanje pokazali za metode mentalne pripreme za ostvarenje prodajnih ciljeva. U tom delu treninga, predstavio sam tehnike koje prodavcima pomažu da osveste i trajno otklone unutrašnje barijere koje su ih sprečavale da ostvare bolje prodajne rezultate, a učesnici su mogli da se neposredno uvere u njihovu delotvornost. Tehnike koje su naučili imaju primenu i u drugim područjima života, a dobro su poznate učesnicima mojih treninga „Moć efikasne komunikacije“ i „Uspeh bez kompromisa“. Grupa je bila aktivna sve vreme treninga, otvoreno smo razgovarali i veoma sam zadovoljan načinom na koji je trening tekao i visokim nivoom interakcije, kako one koju sam ja ostvario sa učesnicima, tako i  interakcije koju su ostvarili učesnici međusobno. Sa pravom mogu da kažem da ovaj trening predstavlja nov stvaralački proboj na polju prodajnih treninga.

Mentalna priprema za prodaju
Na kraju, po završetku treninga, razgovarali smo još oko sat vremena. Retki su trenuci u životu gde grupa ljudi, svojevoljno ostaje, ostavlja druge obaveze po strani i u konstruktivnoj i veoma prijatnoj atmosferi suvislo razgovara o novim vidicima koji su im se upravo otvorili.
O načinu na koji su znanja na ovom treningu uticala na poboljšanje njihove životne realnosti razgovaraćemo 25. jula, kada smo zakazali ponovni susret učesnika grupe i dodelu sertifikata. Sledeći trening “Proaktivna prodaja – napredne tehnike prodaje” vodiću 28-29. jula, u Beogradu.

Utiske učesnika možete pročitati u nastavku:

Bio sam na puno treninga, ovaj je poseban jer je maksimalno interaktivan I na njemu sam uočio I pronašao svoje greške koje sam pravio i našao način da ih ispravim I da budem najuspešniji u prodaji – poslu koji volim. Ako želite da stvarno povećate prodaju, toplo Vam preporučujem da dođete na ovaj trening.
Dipl.inž. maš. Saša Mihajlović
Veoma koristan trening gde učesnici mogu da nauče kako da ostvare ciljeve i ispune želje ne samo na poslu, već i na privatnom planu. Meni je ovaj trening pomogao da preispitam sebe i ljude oko sebe. Na koji način mogu da stupim u kontakt sa ljudima, das a njima izgradim vredne odnose i što je najbitnije, kako da savladam svoje slabosti i uklonim unutrašnje barijere. Ovo iskustvo me je podstaklo da se usavršavam u budućnosti i shvatim da u životu što nam se dešava I što bismo želeli da nam se dešava zavisi isključivo od nas samih. Ovakva vrsta treninga tera ljude na akciju, da stvarno pokrenu stvari u životu.
Marija Šiljković
Fantastično i drugačije. Pravi trening za one koji su spremni da saznaju gde greše u ostvarivanju prodajnih ciljeva i kako to mogu da poprave. Trening na kome ćete morati da budete ono što jeste i koji vam neće dozvoliti da razmišljate drugačije. Sve čestitke Draganu za odlično odrađen posao.
Mario Ilić
Moj prvi utisak je da je trening koristan i praktičan. Dobija se teorija o konkretno primenjivim tehnikama, koje se mogu primenjivati ne samo u biznisu i prodaji proizvoda/usluga već i na mnogim drugim područjima života. Najveća dragocenost treninga je zadiranje u srž problema – “Zašto nisam dobar prodavac” koji najčešće potiče iz unutrašnje nesigurnosti i neuverenosti u ostvarenje cilja kome težimo. Ono što ja lično želim od svakog treninga jeste konkretnost, praktična primena, širina i merljivi rezultat, a to sam ovom prilikom i dobila.
Hvala!
Zorana Petrović

 

Prvo na šta ćete naići je sjajna energija i podrška (razumevanje) za učesnike kojima će to pomoći da se uključe u rad I bolje osećaju u toku treninga. Zatim, sa treninga nećete otići sa mišljenjem da ste izgubili vreme. Zbog drugačijeg pristupa predavača dobićete mogućnost da primenite ono što ste naučili, kao I način kao I način na koji ćete to uraditi. U svakom slučaju, dobićete više nego što možete očekivati.
Aleksandra Grbić
Jako bitna karakteristika Dragana, kao trenera, je svestranost i obaveštenost o mnogim temama. To mu omogućuje da raznovrsnim praktičnim primerima približi učesnicima materiju kojoj je trening posvećen. Pored toga, pristup treningu i grupi je ono što mu daje dodatnu vrednost. Velika pažnja se posvećuje se indirektnim metodama pristupa prodaji. Klasične tehnike prodaje putem telefonskog poziva, e-maila, sastanka su lakše savladive od prepoznavanja tipova sagovornika i usklađivanja sopstvenog nastupa karakteristikama i potrebama druge osobe. Upravo to je ključna prednost koju sam uočila u odnosu na druge seminare o prodaji na kojima sam bila.
Smiljana Milanović
Na ovom treningu sam razumela šta znači imati unutrašnju barijeru pri ostvarivanju cilja, te ukoliko želimo da ostvarimo ciljeve na poslovnom planu, potrebno je prvo da pođemo od sebe i šta nas muči. Zaista, veoma lepa komunikacija na treningu, izvošenje ličnih stavova i mišljenja sa ciljem da razumemo različite osobine, svoje i ljudi u okruženju, kako bi se pripremili za ono što nas čeka u budućnosti.
Aleksandra S.
Ovaj trening mi je pomogao da odredim neke ciljeve i otklonim ono što me od ostvarivanja istih deli. Fokus je na praksi, što na drugim treninzima nisam imala priliku da vidim. Usmeren je od iznutra ka spolja, što trening čini efikasnijim. Sviđa mi se što je ono što smo naučili primenjivo i na ostvarenje drugih životnih ciljeva, ne samo na poslovne. Na treningu, svaki učesnik ima priliku da se istakne i dobije pojedinačan i podjednak tretman. Najveći utisak je interakcija među učesnicima i sa predavačem. Svakako verujem u efikasnost ovog treninga na duže staze. Sve pohvale!
Eva Mijalković
Seminar je po meni jako koristan – sa jedne strane bilo je dosta teorijskih saznanja, ali smo to vrlo brzo mogli da primenimo. Naučene tehnike su nešto što se može primenjivati i odlazim sa treninga sa velikom znatiželjom – da li ću i koliko brzo videti rezultate u svakodnevnom životu. Prijatno iskustvo je i saznanje da su gotovo svi članovi grupe govorili o sličnim unutrašnjim strahovima i nesigurnosti, što je potvrdilo moje lično mišljenje da su svi ljudi, bez obzira na razlike, u suštini isti – imaju želje, potrebe i probleme koje treba rešavati.
Tamara Babić
Metodologija rada na treningu je izvrsna i preporučujem je svim osobamakoje su mlađe I srednje starosne kategorije da je “prođu”. Tehnike za savlađivanje unutrašnjih barijera odmah su izazvale efekat prepoznavanja barijere I sagledavanja rešivosti. Ovakav trening, funkcionalan je za linijski, srednji i TOP menadžment, pošto rešavanje unutrašnjih rpoblema i unapređenje ličnih performansi utiče na poboljšanje radnih rezultata bez obzira na kom se random mestu nalazite. Izuzetno pozitivno iskustvo I jako koristan trening.
Aleksandra Joksimović

 

Seminar je kvalitetan i unapredio je moje sposobnosti i kapacitete za rešavanje problema. Metode su jako korisne i mogu se primenjivati u različitim situacijama. Predavač je dinamičan i vodi računa o svakom učesniku i njegovim potrebama. Stekla sam veštine koje će mi koristiti kako u karijeri, tako i u svakodnevnom životu.
Svetlana Komnenić

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s