Kako postati bolji trener?

Evo jednog saveta: Svakog dana najmanje jedan novi ppt slajd (koji ima smisao) i svake nedelje najmanje jedna nova radionica (koja ima smisao) za neki od treninga iz vašeg portfolija.  

Ja tako radim već 8 godina. Rezultat: Više od 3500 autentičnih slajdova, više od 600 radionica i mnogo, mnogo zabavnih trenutaka …

Koliko je to materijala, govori vam i podatak da materijal za jedan dan treninga prosečno sadrži 30-50 slajdova i 4-8 radionica.

Neki slajdovi i radionice se nikad neće naći u materijalima nekog treninga, ali, akcenat je na kontinuiranom stvaranju novog. Kvantitet iz koga proizilazi kvalitet!

Ideje za nove slajdove i radionice mogu da se pojave u različitim prilikama – dok čitate knjigu, dok vodite trening, razgovarate sa prijateljima, pred spavanje, ujutru nakon što se probudite … Imajte uvek kod sebe olovku i papir i zapišite ideju a zatim je razrađujte. Ovo je veoma važno, zato što ideja koja se odmah ne zapiše, često bude zaboravljena.

Primer jednog slajda

U početku nemojte sebi postavljati previsoke standarde. Neka slajdovi budu jednostavni i obavezno ih opišite. Radionice, isto tako. Nakon nekog vremena novi slajdovi će postati sve sadržajniji, a nove radionice dublje i snažnije. Njihov opis sve smisleniji. Kada ih prenesete u praksu, dobićete pregršt novih ideja za poboljšanje. Neka radionica će trajati 2 minuta, a neka 2 sata. Ako vam neki slajd, ili, radionica iz ranijeg perioda, iz sadašnjeg ugla posmatranja izgledaju nedovoljno dobro, popravite ih. Što više radite, kako vreme prolazi, imaćete puno takvih uvida. 

Akcenat je, dakle, na disciplini. Disciplina će vas podstaći da vam pažnja bude usmerena ka stvaranju novih sadržaja. Nakon nekog vremena, to će vam postati rutina, kao jutarnje umivanje, ili, nedeljni odlazak na bazen.

Disciplina određuje vaš uspeh!

I nemojte, na početku, da o tome pričate ljudima iz svog okruženja, kako vas ne bi ometali.  

Uz to, odlično ćete se zabaviti i sve više uživati u stvaranju novih materijala.

Ako neki dan (nedelju) preskočite, ne očajavajte, već nadoknadite slajd (radionicu) nekom, po mogućnosti prvom, sledećom prilikom. 

Radujte se novim postignućima!

Radujte se vašim novim treninzima!

Želim Vam puno uspeha i vidimo se na nekom vašem autentičnom treningu ili radionici!  

Želite još jedan savet kako biste postali bolji trener?

Uvek odradi više nego što si plaćen – to je tvoja investicija u budućnost!

3 mišljenja na “Kako postati bolji trener?

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s